Ook niet voor ons…

Nu zul je denken, wat ook niet voor ons…?

Nou daarover nu even meer.
Dit is het antwoord wat de laatste paar weken meerdere keren door mijn hoofd is gegaan. Waar het mee te maken heeft? De allernieuwste CAL… Ja, inderdaad, de Nostalgia! En hoezo dan dit antwoord? Omdat we de afgelopen weken vrij vaak hebben gehoord dat mensen de chaos van uitlevering van de pakketten niet leuk vonden. Heel begrijpelijk!!!
Maar daar heb je hem… het is ook niet leuk voor ons!!! Net zo min als voor iedereen die er zo op zit te wachten. Zo, dat moest ik gewoon even kwijt 😉

Maar ik zal even bij het begin beginnen.

November 2017, de aankondiging van de nieuwe Nostalgia CAL. Eerste gedachte is: leuk! Er komt weer iets leuks aan! Iets om weer naar uit te kijken met z’n allen, iets nieuws, iets origineels, iets waar wij ons op voor moeten bereiden. Dus aan de slag!

Wat houdt dit in voor ons als wolwinkel? Ik wil jullie graag even meenemen voor een klein kijkje achter de schermen. Wat komt er allemaal bij kijken?
De leverancier stuurt al hun afnemers een bericht met de info over de toekomstige CAL. Prijzen, voorwaardes, wanneer, door wie etc etc.
Direct na het lezen hiervan komt het moment dat wij dit heel snel op onze website zetten als pre-order. Daarnaast zetten wij onze social media in om dit goed kenbaar te maken bij onze klanten, en adverteren we op google om vindbaar te zijn voor hopelijk nieuwe klanten.
Na ongeveer een week proberen wij een inzicht te krijgen in de belangstelling voor de CAL om deze vervolgens om te kunnen zetten naar een bestelling bij de leverancier. Dit is wel een heel kort tijdsbestek, maar wij moeten snel handelen om onze bestelling op tijd bij de leverancier te krijgen zodat ook wij tijdig uitgeleverd krijgen!

Wij zijn niet in de positie om gewoon maar lukraak pakketten te bestellen waarvan we niet weten of we deze ook wel gaan verkopen. Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen is dit een behoorlijke investering en kunnen we het ons niet permitteren om uiteindelijk met rest pakketten te blijven zitten die we niet meer zullen verkopen na de CAL. Dit is financieel gewoon niet haalbaar voor ons. Dus we willen een klein beetje zekerheid creëren dmv het afwachten wat de pre-orders doen.

Nu komt het belangrijkste euvel voor de kleine ondernemer: Je moet ontzettend hard vechten om je kop boven water te kunnen houden naast alle grote aanbieders. Zij kunnen namelijk wel direct op dag 1 een mega bestelling bij de leverancier plaatsen omdat zij wèl geld/middelen genoeg hebben om het eventuele risico van ‘niet verkochte pakketten’ te kunnen dragen en zij weten dat zij toch wel gevonden worden door de klanten, want grote, veel bezochte websites vind Google interessant en zet deze automatisch bovenaan de zoeklijsten terwijl kleine aanbieders hier veel geld voor moeten betalen(en dan nog steeds vaak niet altijd gevonden worden. Google is namelijk een zeer complex medium!)
Zo hebben de grote aanbieders een heel ander ‘achter de schermen’ plaatje dan wij ‘kleintjes’! Dit maakt het toch wel vaak erg moeilijk voor ons en voelt niet altijd even eerlijk, maar we maken er maar een uitdaging van! 🙂

Om dit een klein beetje op te kunnen vangen en mensen toch naar ons te kunnen trekken, verzinnen wij vaak leukere acties met de prijzen dan anderen.
Zo ook deze keer. Wij begonnen gelijk met het aanbieden van een actieprijs voor deze CAL om zo klanten naar onze site te krijgen. Voor hetzelfde bedrag gaan mensen sneller naar één van de grote aanbieders. Maar helaas werden we vrij snel op de vingers getikt door de leverancier dat dit niet de bedoeling is en iedereen dezelfde prijzen moet hanteren. Natuurlijk begrijpen wij dat ook wel, dat zij dat zo willen, maar hoe kunnen wij dan in hemelsnaam ooit concurreren tegen de giganten op dit gebied?
Wij die geen investeerders of banken achter ons hebben staan?
Dus een andere creatieve oplossing moeten bedenken, een leuke attentie en een verrassing, maar je springt er niet meer echt uit op het internet… helaas!
Zelfs de hoge advertentiekosten voor google kunnen ons niet brengen waar wij graag zouden willen zijn.

Dat wij als kleine onderneming dus niet op dag 1 een grote bestelling konden plaatsen voor de CAL, maar pas iets later, betekend dat we weer achter lopen op de ‘groten’. Dit is heel jammer en vaak frustrerend, maar realiteit.

Ik had gewoon even de behoefte om het hier eens een beetje uit te leggen aan onze klanten, volgers en belangstellenden. Dit is nou eenmaal de gang van zaken. Daarom bedanken wij alle mensen die bij ons besteld hebben en het geduld hebben om op hun pakket te wachten! Onze dank is groot! Echt waar!
Wij doen nu al 3 jaar lang, alle dagen ons uiterste best om een succes te maken van ‘ons wolwinkeltje’ en de daarbij behorende webshop. Dit proberen we te doen door ons 100% in te zetten voor onze klanten. Want ik ben van mening dat wij ons wèl kunnen onderscheiden van de rest door het geven van een goede service! 🙂

En beetje bij beetje groeien we toch dankzij alle lieve klanten die ons al wel gevonden hebben en gelukkig hebben we ondertussen in die 3 jaar tijd al best wel een vaste klantenkring opgebouwd die ons trouw is en die blij is met ons en onze service.
Sinds kort hebben we ook de mogelijkheid om reviews te plaatsen op onze website, hier kunnen klanten een review geven over onze (web)winkel. Gelukkig doen steeds meer klanten dit en dat helpt ons enorm. Nieuwe klanten vinden dit belangrijk om te kunnen lezen omdat dit een stukje vertrouwen geeft. We zijn onze vaste klanten(zowel online als offline) erg dankbaar, van velen weten we dat ze het ons ook gewoon gunnen en die “gunfactor” is ook wel heel erg belangrijk om het te kunnen redden. 🙂

Dan nog even over mijn titel van dit bericht… ook voor ons is het dus echt niet leuk om klanten steeds te moeten teleurstellen met berichten als: Nee, helaas hebben wij de pakketten nog niet mogen ontvangen terwijl de leverancier dit wel heeft beloofd. Maar wij zijn voor de klanten het gezicht achter de pakketten uiteraard, dus ook het aanspreekpunt, maar ook het gezicht voor alle klachten. Dit is heel logisch, maar niet altijd even leuk!
Wij willen ook liever leveren, en duidelijkheid kunnen bieden! Wij hebben de afgelopen weken helaas meerdere keren ons verhaal over het leveren van de pakketten moeten bijstellen omdat de beloftes van de leverancier niet waargemaakt werden. Nou ik zal je zeggen….ik kan echt wel leukere dingen bedenken dan onze klanten te moeten teleurstellen 😦 Echt niet leuk!

Ondertussen hebben wij de ecru pakketten gelukkig ontvangen en al verstuurd naar iedereen, maar helaas zijn de witte pakketten nog steeds niet uitgeleverd aan ons. Dus voor de mensen die nog daarop zitten te wachten, we zitten er bovenop en doen ons uiterste best om ook deze zo snel mogelijk te kunnen versturen!

Ook de leverancier zal ongetwijfeld zijn best doen om iedereen zo snel mogelijk te voorzien van de bestelde pakketten. Het feit blijft wel dat ik hoop dat het met toekomstige CAL-len(schrijf je dit zo? haha) een stuk voorspoediger zal verlopen….

When you support a small business, you’re supporting a dream and an actual person does a little happy dance!!!

3 gedachtes over “Ook niet voor ons…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s