Baby trappelzak

 

Wij krijgen heel veel klanten in de winkel die graag iets maken voor de allerkleinsten onder ons. Als ze voor het eerst oma worden, of voor een 2e of 3e keer want bij de eerste hadden ze ook iets gemaakt… maar natuurlijk ook gewoon omdat het heel erg leuk is!

Er is genoeg te vinden op internet om te breien en haken voor baby’s. De top 3 bij ons van meest gemaakte baby spulletjes is toch wel de wagenspanners, baby dekentjes en trappelzakken. Logisch, want dit zijn allemaal dingen waar je echt iets aan hebt 🙂

Nu wou ik graag een voorbeeld haken van een trappelzak voor in de winkel ter inspiratie voor onze klanten, maar ik kon op internet bijna alleen maar trappelzakken vinden in de wafelsteek. Die is natuurlijk ook heel erg leuk, maar omdat die dus genoeg te vinden is voor inspiratie wou ik nou net even een keer iets anders maken. Dus ik ging op zoek naar de afmetingen voor zo’n zak en naar leuke haaksteken. Dit is gelukt en ik haakte een super mooie trappelzak, die ook nog eens te gebruiken is in een autostoel en mee groeit met je kindje omdat er meerdere gordelgaten in gehaakt zijn.

Wat ik de laatste tijd erg vaak te horen krijg, en zelf ook merk, is dat er steeds minder leuke gratis patronen op internet bij komen, dus leek het mij wel een leuk idee om mijn patroon van de gehaakte trappelzak uit te werken en hier op mijn blog met jullie te delen. Cadeautje van mij! 🙂

Het is altijd lastig om een patroon duidelijk en begrijpelijk op papier te krijgen, dus mochten er vragen zijn of je snapt iets niet, vraag het mij dan gerust. Ik wens jullie er veel plezier mee, en natuurlijk vind ik het altijd erg leuk om jullie creaties te zien!

fullsizeoutput_19fullsizeoutput_1c

 

In mijn versie zitten 10 bollen Lana Grossa CottonMix 130. Deze zijn in onze webshop te vinden mocht je die ook willen gebruiken. Dewolkast.nl/cottonmix130. De kleur die ik heb gebruikt is 129 en een klein beetje crème 109.

Hier het patroon:

Trappelzak cotton mix Baby bean stitch

13 gedachtes over “Baby trappelzak

 1. Tineke Angenent zegt:

  Hallo Brigitte,

  Heb even een vraag over de trappelzak. Ik heb 60 steken op gezet, heb nu 2 toeren gehaakt. In de beschrijving staat dat je 60 steken moet opzetten en dat het dan 45cm breed wordt. Bij mij is het nu 35cm. Klopt het aantal lossen wat je moet opzetten? Als ik meer op ga zetten kom ik dan wel uit met mijn bollen wol?

  Met vriendelijke groet,
  Tineke Angenent

  Liked by 1 persoon

  • De Wolkast zegt:

   Hallo Tineke, Heb je wel op een naald 4,5 gehaakt? Iets verschil kan er natuurlijk altijd in zitten ivm verschillende hand van handwerken, maar 10cm is vrij veel inderdaad. Dan zou je met de bollen misschien niet uit komen. 60 steken klopt wel, die heb ik ook. Je moet minimaal een breedte hebben van 40cm, dat is het mooist. Mocht je alsnog hetzelfde uit komen zou je de zak heel iets korter kunnen haken want hij is vrij lang(op de groei), maar dan moet je dat wel zelf aan kunnen passen natuurlijk. Dus even je haaknaald checken en niet te strak haken, de zak moet wel flexibel blijven.
   Groetjes Brigitte

   Like

 2. Tineke Angenent zegt:

  Hallo Brigitte, heb nog even een vraag over het patroon. De BBS steek wordt heel mooi en het blijft aan de zijkanten mooi recht. Maar na de 5 toeren rommelstokje, wordt het het steeds wijder ook al maak ik de BBS steek strakker. Heb het inmiddels al 4 keer opnieuw gedaan. Is er een reden voor dat de rommelsteek er steeds tussen gedaan wordt? Groetjes, Tineke

  Like

 3. De Wolkast zegt:

  Hoi Tineke,
  De reden van de rommelsteek tussendoor is puur om het af te wisselen, heeft verder geen enkele functie. Als het bij jou niet mooi uitkomt zou je het er ook tussenuit kunnen laten. Zolang je maar tevreden bent met het resultaat, daar gaat het om toch?

  Groetjes Brigitte

  Like

 4. Tineke Angenent zegt:

  Hallo Brigitte,

  Als het niks uitmaakt voor het resultaat, dan laat ik het wel weg. Dacht dat het misschien voor de stevigheid en vorm van de trappelzak nodig was. Bedankt voor je snelle antwoord!
  Groetjes Tineke

  Like

 5. Winny zegt:

  Hallo, wat een mooie Maxi-Cosi zak, ik vind het garen heel mooi maar mijn vraag is, onze dochter bevalt eind augustus en is deze garen soort genoeg warm voor de komende maanden want volgens mij zit een baby toch gauw 7 tot 9mnd erin.

  Alvast bedankt
  Groetjes Winny

  Like

  • De Wolkast zegt:

   Hallo Winny, dit is een katoen /acryl garen. Je kan voor een winter garen kiezen, dat is altijd iets warmer, of dit garen en dan de zak mooi voeren van binnen. Dat heb ik zelf ook gedaan. Die binnenzak kan je er dan ook weer uithalen en zo heb je er alle seizoenen wat aan. Daarnaast kan een wollen zak ook best snel te warm worden voor zo’n kleintje, omdat die toch vaak ergens ingelegd wordt, zoals bijvoorbeeld een kinderwagen of maxicosi.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s