Gratis Verzenden

 

‘Gratis verzending vanaf ‘ … ik denk toch wel één van de meest
gezochte woorden door klanten op webshops.
Eigenlijk willen we met z’n allen graag lekker vanuit onze luie stoel iets online kunnen bestellen en het de volgende dag ( tegenwoordig zelfs soms dezelfde dag) al ontvangen.
Maar… we willen er het liefst natuurlijk niet al te veel voor betalen
of beter nog….GRATIS!!! 🙂

Om uit te zoeken wat de verwachtingen zijn van online klanten, analyseer ik mijn eigen online shop-gedrag wel eens. Waar zoek ik naar, welke informatie wil ik snel kunnen vinden op een website, wat wil ik uitgeven aan verzendkosten en hoe ver ben ik bereid te gaan om mijn mandje aan te vullen tot ik in aanmerking kom voor gratis verzending.
Deze informatie neem ik dan weer mee naar het inrichten van onze eigen website.

Als webshop eigenaar wil je het je klanten zo makkelijk mogelijk maken op jouw site. Alles moet goed vindbaar zijn, duidelijke foto’s, verhaaltjes en productinformatie en de site moet er natuurlijk ook uitnodigend uitzien.
Als we een geldboom achter in onze tuin hadden staan had ik het wel geweten, dan had ik de mooiste website laten bouwen die je je maar kan bedenken 😉 hahaha… maar helaas… ik kijk elke ochtend weer even door het raam, maar kan hem nog steeds niet vinden 😦  Daarom doen we het nog steeds lekker allemaal zelf, maar dat brengt wel een paar beperkingen met zich mee. Wij vragen onze klanten daarom ook wel eens om met ons mee te denken. Van tips en adviezen kunnen wij alleen maar groeien. Er zitten dus al wel een aantal veranderingen aan te komen, maar dat zal beetje bij beetje gaan gebeuren.

Dan nu even duidelijkheid scheppen over mijn Blog-titel.
Wij merken dat veel mensen echt geen idee hebben wat er allemaal bij komt kijken om een verzending mogelijk te maken van een pakketje. Ook logisch als je daar natuurlijk nooit mee te maken hebt. Ze denken dat als zij die €3,95 verzendkosten betalen bij hun bestelling dat daarvoor ook het pakketje verstuurd kan worden. Helaas… een standaard verzending van een normaal pakket kost ons rond de € 6,65. Dat houdt in dat wij de rest van het bedrag nog moeten bijbetalen aan de koerier. Deze kosten gaan voor ons natuurlijk wel van de netto winst af. Dit is allemaal heel normaal tegenwoordig en hoort erbij.
Op dit moment zijn wij aan het inventariseren waar de grenzen liggen. Wat wil een klant betalen aan verzendkosten en vanaf welk bedrag verzend je gratis. We moeten natuurlijk ook naar onze concurrenten kijken om mee te kunnen strijden online, maar aan de andere kant moet het voor ons zelf ook allemaal haalbaar zijn om genoeg over te houden onderaan de streep om alle kosten te kunnen blijven betalen en natuurlijk nog een boterham op de plank te hebben 🙂

 

Ik heb dus nu een tijdje mijn eigen gedrag online bestudeerd (haha… best grappig, moet je zelf voor de gein ook eens doen 😉 en op basis van wat wij horen van onze klanten en wat wij online bij andere shops zien, willen wij een actie gaan doen de komende maand met een verlaging van het “GRATIS  verzending vanaf bedrag” om te kijken wat onze klanten hiervan vinden en natuurlijk ook heel belangrijk, of we hiermee nieuwe klanten naar onze webshop kunnen trekken en hopelijk daarmee een stuk meer bestellingen krijgen! 🙂

Dusss….. vanaf nu tot eind april gaan we een test doen met een lager “GRATIS  verzending vanaf bedrag” van maar liefst €35,-. Alle bestellingen met een bestelwaarde hoger dan €35,- worden dus gratis door ons verzonden!!!! Hoe leuk is dat 🙂

Gratis

Een gedachte over “Gratis Verzenden

  1. Anette zegt:

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik die luie klant ben, die als ze online wol koopt eigenlijk niet kijkt naar de verzend kosten.Ik ben dan al bij de regionale winkels geweest en kan daar niet slagen. Zodoende Google ik wat ik nodig heb en bestel 😰.
    Je schrijft mooi is prettig om te lezen!! Succes groet Anette

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s