Fields of Gold & Delft

Fields of gold

Fields of Gold….een super mooie gehaakte deken ontworpen door Janie Crow. Dit is eigenlijk haar ontwerpersnaam want haar echte naam is Jane Crowfoot.

Jane Crowfoot heeft de opleiding tot textielontwerpster gedaan en heeft daarna 20 jaar in de handwerkindustrie gewerkt. Nu is ze meer bekend in de haak-wereld.  Jane is vooral erg druk geweest de laatste tijd met het ontwerpen van  Crochet Along (CAL) -projecten. Dit zijn projecten die mensen vaak wekelijks op internet kunnen volgen en waarvan er dan steeds nieuwe patronen online komen te staan om met z’n allen mee te kunnen haken.

Jane werkt o.a. samen met Stylecraft, ze is onderdeel van de Blogstars of Stylecraft. Ze houdt van creëren met kleur, exotische stoffen, Mexicaans borduurwerk en Japanse schermen. Jane ontwerpt haar haakontwerpen echt vanaf nul en gebruikt zelden bestaande haaksteken of projecten als basis voor haar ontwerpen.
Ze heeft natuurlijk ook een eigen website die ook erg leuk is om even te bekijken.
Je vind die hier: janiecrow.com

Fields of gold (1)

Geïnspireerd door zonnebloemvelden met papavers en al hun associaties met warmte en zon, ontwierp ze deze deken. Ze heeft gebruik gemaakt van Stylecraft Life DK. Dit garen bestaat voor 25% uit wol en 75% uit acryl. De bollen zijn 100 gram met een looplengte van 298 m. Met 13 bollen haak je deze leuke deken! Wij hebben op onze website 2 pakketten gemaakt, 1 pakket met het originele garen en 1 pakket met het super populaire stylecraft special DK garen voor de fans 🙂

Dit garen heeft een adviesnaald van 4 mm, maar niemand haakt hetzelfde dus pas het zelf altijd even aan waar nodig. De deken wordt ongeveer 120 cm vierkant qua afmeting.

Hier vind je onze pakketten: Fields-of-Gold Pakketten

Delft

Jane heeft ook altijd al een voorliefde gehad voor blauw-en crèmekleurig aardewerk, zo ook het Delfts blauw uit Nederland. Op basis hiervan ontwierp zij deze mooie deken!

Fields of gold (1)

Ook deze deken maakte zij met het Stylecraft Life DK garen. Ze gebruikte 15 bollen hiervoor en 6 verschillende kleuren. De deken krijgt een afmeting van ongeveer 102cm x 157cm. Je kan de afmeting natuurlijk zelf aanpassen door meer of minder Delft motieven te haken. Denk er wel aan dat dat je dan anders uit komt met het garen.

Ook van deze deken maakten wij 2 pakketten, 1 met het Life Dk garen van Stylecraft en de ander met het Special DK garen van Stylecraft.

Bekijk ze hier: Delft-pakketten

#inlovewithcrochetblankets #janecrowfoot #janiecrow #stylecraft #mooiedekensomtehaken #zatenermaarmeerurenineendag #wilalleswelhaken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s