Onze wereld staat op z’n kop

Omdat we graag samen een nieuwe uitdaging aan wilden gaan, zijn we 4 jaar geleden begonnen met onze mooie wolwinkel. Mijn vrouw had de passie voor het handwerken en ik wilde gewoon heel graag mijn eigen zaak hebben. Ik ben altijd al zelfstandig ondernemer geweest, daar vind ik mijn uitdaging in.

Nu we vier jaar bezig zijn met onze zaak, komen we erachter dat je echt moet groeien wil je je hoofd boven water kunnen houden. Met een klein wolwinkeltje kun je geen gezin onderhouden en moet je dus groeien, met name online. In onze huidige winkel gaat dat niet lukken door ruimtegebrek en daarom hebben we de huur opgezegd. We zijn nu druk bezig met het zoeken naar een andere locatie en alles wat daarbij komt kijken. Dit is nog niet zo makkelijk en bovendien erg spannend allemaal natuurlijk omdat je geen jaar meer de tijd hebt. Totdat je ineens heel ander nieuws krijgt.

De afgelopen tijd had mijn vrouw een aantal klachten die ze niet helemaal kon plaatsen. Door een verhaal in de krant over een andere jonge vrouw, werd zij getriggerd om toch even naar de dokter te gaan.

Na een paar onderzoeken krijg je dan de mokerslag:

Mijn vrouw heeft baarmoederhalskanker!!!!

Je hele leven valt in duigen. Angst, verdriet en onzekerheid beheersen opeens ons leven. We hebben drie jonge meisjes waar we voor zorgen… mijn vrouw en hun mama is nog maar 39! Dit kan toch helemaal niet, we kunnen niet zonder haar! Ik heb de winkel direct dicht gedaan omdat we bij elkaar wilden zijn maar tussen alle verdriet en angst door, komt diezelfde dag ook nog het struikelpunt van je eigen zaak. We staan er alleen voor en kunnen de winkel niet zomaar dicht doen. Winkel dicht betekend geen inkomsten!

En dan sta je helemaal met je rug tegen de muur. Je móet de winkel wel opendoen en alle pakketjes versturen, alleen al om onze enige inkomsten veilig te stellen, zeker in tijden waarin onzekerheid heerst en onkosten de pan uit zullen vliegen. Mijn hemel wat een dilemma. Ik wil graag bij mijn vrouw zijn, haar steunen, er gewoon voor haar zijn! Tegelijkertijd moet de winkel open om voor brood op de plank te zorgen. Mensen die van niets weten en praten over dingen waar ik mijn hoofd helemaal niet naar heb staan… en tegelijkertijd ook heel dankbaar zijn met alle bestellingen die binnen komen en klanten die toch hun bolletjes wol bij ons komen halen, iets wat we zo hard nodig hebben. Pfff, wat zwaar is dit zeg, heel dubbel.

Gelukkig hebben we al een paar jaar hulp van iemand bij het haak- en breicafé en zij wou ons graag helpen in deze zware tijd. Ik heb haar dus binnen een paar dagen zo goed als mogelijk ingewerkt zodat de winkel toch open kan zijn op de momenten dat ik met mijn vrouw naar het ziekenhuis in Groningen moet of gewoon even thuis nodig ben, dan wil ik graag naast haar zijde staan. Deze hulp in de winkel geeft dan toch wel een stuk rust, zodat ik mijn aandacht en energie aan mijn vrouw kan geven en daarnaast doe ik natuurlijk ook nog mijn best om de organisatie van de winkel en webshop zo goed mogelijk te laten verlopen.

De komende tijd is alles behoorlijk onzeker voor ons en het wachten duurt lang. Je wil het liefst zo snel mogelijk geholpen worden, maar bent afhankelijk van anderen. Dus afhankelijk van hoe de planning in het ziekenhuis eruit zal gaan zien, zijn wij dus soms wél en soms niet zelf in de winkel.

Ik schrijf dit, gedeeltelijk om mijn verhaal kwijt te kunnen, maar ook om onze trouwe klanten duidelijk te maken dat we momenteel in een heel zwaar pakket zitten waarbij we druk zijn met hele andere dingen dan de winkel. Tegelijkertijd ben ik heel erg dankbaar ben voor alle steun die we hebben ontvangen, maar ook voor de bestellingen die jullie blijven doen!!! We hebben echt ontzettend veel lieve berichten mogen ontvangen en dat doet ons goed!

We gaan héél hard vechten om deze ziekte te overwinnen… voor onze kinderen, voor ons als gezin, onze naasten en we hopen jullie natuurlijk ook heel graag nog jaren te mogen bedienen van de mooiste garens en pakketten!

Iedereen heel erg bedankt voor alle begrip tot nu toe!!!

Familie

-Jim-

28 gedachtes over “Onze wereld staat op z’n kop

 1. Yvonne zegt:

  Ik wens jullie heel veel sterkte en vooral positiviteit toe, kop der veur. Laatste tijd weinig tijd om in de wi koel te komen wegens verhuizing(verbouwing) maar ik kom daarna weer terug. Zorg goed voor je vrouw en vergeet jezelf daarbij niet en natuurlijk jullie mooie meiden.
  Yvonne

  Geliked door 1 persoon

 2. Marianne Hemmelder zegt:

  Vandaag nog gesproken. Het is allemaal erg verdrietig. Kom je er niet uit met het werk in de winkel? Een belletje is genoeg. Nogmaals heel veel sterkte en alle liefde die ik jullie toewens. Groet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mariska zegt:

  Ohhhhh verschrikkelijk die Angst, onzekerheid, die achtbaan. Goh wat weet ik goed wat jullie nu doormaken. Helaas deze ervaring zelf ook meegemaakt. Ik wens jullie heel veel kracht, liefde en alle goede nog meer om door deze tijd te komen. Geef elkaar steun, ook als het even niet zo makkelijk gaat, wees een team!!!
  Liefs Mariska

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilda zegt:

  Lieve mensen,
  Volkomen vreemden voor mij maar heel herkenbaar. Heb vertrouwen in de artsen, ook ik ben op deze manier wakker geschud maar ben inmiddels overal van af. Geen bm moeder, geen eierstokken/leiders meer, een deel lymfeklieren weg en daarna 30 bestralingen. Heb vertrouwen in je eigen lijf brigitte, dat is heel belangrijk!
  ik wens jullie heel veel sterkte en een voorspoedig herstel.
  Dikke knuffel, hilda

  Geliked door 1 persoon

 5. Anneke Veldhuis zegt:

  Lieve Brigitte,Jim en kinderen ik wens jullie heel veel sterkte en kracht toe om deze vreselijke ziekte te overwinnen.Probeer moed te houden(makkelijk praten)En geloven in jullie herstel.heel veel sterkte en goede moed. Liefs en hartelijke groet.

  Geliked door 1 persoon

 6. Lia zegt:

  Ik wens jullie heel veel kracht en sterkte. Wij zitten ook in zo’n rollercoaster. Het horen dat je man ongeneeslijk ziek is, daarbij het overlijden van mijn vader en mijn broer en dat allemaal in een half jaar tijd. Ik hoop dat jullie, net als wij, genoeg lieve familie en vrienden hebben die er voor jullie zijn.

  Geliked door 1 persoon

 7. Irene Rozendaal zegt:

  Ik wens jullie heel veel sterkte. Ook wil ik jullie er dan toch graag op wijzen dat ook de gemeente Tubbergen (of welke gemeente jullie ook wonen) de mogelijkheid heeft om ondernemers die ee periode geen inkomen hebben te ondersteunen. Het ROZ doet dit voor de gemeente Tubbergen (is geen commercieel bureau, maar overheid), http://www.rozgroep.nl geeft meer informatie. Ik wens jullie alle geluk!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s