wolwinkel

Even iets recht zetten…

 

wolwinkel tubbergen

Tot onze verbazing zagen wij gisteravond op internet een stuk in de Tubantia staan dat over ons gaat. Wij hebben inderdaad contact gehad met iemand van de krant wat betreft ons verhaal en de crowdfunding actie, maar doordat wij geen goed gevoel hadden bij de manier van communiceren met de desbetreffende persoon van de krant, hebben wij aangegeven dit niet door te willen zetten. Wij hebben daarna meermaals aangegeven er vanaf te zien, waarop wij het antwoord kregen dat het nieuws op straat ligt, de actie openbaar is en zij dit gewoon mogen en zullen gaan plaatsen.

Dit zou alsnog geen probleem zijn geweest als het verhaal kloppend zou zijn.              Maar tot onze grote verbazing heeft deze meneer bij gebrek aan informatie dus zijn eigen draai aan het verhaal gegeven. Het verhaal zoals het dus nu in de Tubantia staat is niet volledig en soms zelfs incorrect. Vandaar even deze blog om het een en ander zelf uit te leggen aan onze lieve en trouwe klanten 🙂

Als eerste klopt het dat wij genoodzaakt zijn te moeten vertrekken uit het centrum van Tubbergen, aangezien wij willen groeien en de A-locatie prijzen niet haalbaar zijn in onze branche voor het oppervlak wat wij nodig hebben. Wij hebben nu wel een leuk knus winkeltje in het centrum, maar daarnaast ook nog een behoorlijke opslag op het industrieterrein. Dit is zoals je kan begrijpen verre van ideaal! Als we iets nodig hebben voor een bestelling via het internet, of zelfs voor een klant die in de winkel staat te wachten, dan zouden we letterlijk elke x de deuren moeten sluiten, de klant vragen te wachten en naar het industrieterrein moeten rijden/fietsen om die producten op te halen. Dit is natuurlijk geen normale bedrijfsvoering en dat houd nu gewoon een beetje op. Wij hebben onze voorraden direct bij de winkel nodig om snel te kunnen handelen en onze klanten te kunnen bedienen. Zowel online als offline.

We willen zelf het liefst in Tubbergen blijven omdat we hier al iets moois hebben opgebouwd en we hier zelf ook wonen en leven! Het frustrerende is dat we al anderhalf jaar bezig zijn om met de gemeente in gesprek te komen hierover, maar het lukt maar niet om de juiste personen hierover te spreken. Een beetje het ‘kastje naar de muur’ verhaal. We hebben nu ondertussen al wel een aantal mensen gesproken en ook wel iemand waar we heel veel aan kunnen hebben wat betreft de toekomst van onze zaak, maar niemand die ons kan helpen over de locatie van onze zaak.

Zoals velen van jullie ook wel in de gaten hebben, gaan veel kleine / middelgrote winkels in deze branche allemaal kapot om ons heen. Dit is niet voor niks. En juist daarom staan wij nu op een punt dat we de juiste beslissingen willen maken om ook niet kapot te gaan. Dit houdt sowieso in dat we zullen moeten groeien! Bijvoorbeeld door o.a. meer garens aan te kunnen bieden, ook om online mee te kunnen komen in alle concurrentie, want zonder online erbij zouden we de deuren allang kunnen sluiten, dus dit is ook een héél belangrijk onderdeel van ons bedrijf!

Helaas krijgen we overal weerstand van gemeentes, omdat die ons enkel en alleen in het centrum van een dorp/stad willen hebben. Begrijpelijk natuurlijk, hadden wij zelf ook het liefst gewild, maar dat gaat ons de kop kosten als we dat zouden doen. Niet haalbaar omdat onze opslag wel 5x groter moet zijn dan onze winkel en dat zal in de loop der tijd nog meer moeten worden. Ook krijgen wij soms pallets vol goederen aangeleverd door zeer grote vrachtwagens die het centrum niet eens goed kunnen bereiken, en waarvan de chauffeurs niet echt blij zijn met ons daar. Maar wij kunnen zoveel producten absoluut niet kwijt in een ‘knus’ centrum winkeltje. Je moet je nu dus voorstellen dat er twee of 3 pallets vol met dozen garens geleverd worden voor de deur van onze winkel en Jim dan dus 4 of 5 x met de auto moet rijden om alle dozen naar de opslag te brengen om vervolgens gefaseerd alles weer terug te brengen naar de winkel. Echt gekkenwerk en ook veel te duur allemaal. Onze voorraadbeheer wordt op deze manier ook heel erg bemoeilijkt. Bovendien veranderen tijden en moeten gemeentes toch ook eens mee gaan denken met ondernemers. Al onze concurrenten die het goed doen en groeien als kool, zijn bedrijven die op het industrieterrein zitten en met hun showroom (of inspiratiecentrum) ook direct klanten kunnen helpen met het uitzoeken van garens.  Voor deze klanten wordt er dan een order aangemaakt en de klanten kunnen het garen direct meenemen. Dit is de toekomst en dat willen wij ook graag. Deze oplossing moet er komen binnen 7 maanden, want dan moeten we weg zijn aan de Waldeckstraat. Dit hele stuk stond ook niet juist en duidelijk vermeld in het artikel!

Ook vermeldde de krant dat wij al 5 jaar verlies draaien. Dit is door ons nooit gezegd en ook helemaal niet waar. Als dit het geval was geweest, dan zouden we echt niet meer bestaan hebben en zeker nu niet willen en kunnen groeien en door gaan. We hebben maar kleine winsten gedraaid die ook direct weer in de winkel gestoken zijn om te kunnen groeien tot de winkel waar we nu zijn. Als wij terug kijken naar 5 jaar geleden met hoeveel verschillende garens en producten wij de winkel zijn begonnen, en waar we nu zijn, die groei kon enkel gerealiseerd worden door elke verdiende cent weer in de winkel te stoppen. Dit zou dus onmogelijk zijn geweest als we enkel verlies hadden gedraaid. We hebben als gezin veel opgeofferd om hier te komen, doordat elke cent weer werd geïnvesteerd in nieuw garen. Dit is onze eigen keuze geweest en staan we volledig achter, dat hoort bij ondernemen! Maar des te meer dat we nu zo hard willen vechten om te kunnen groeien om er daadwerkelijk een bestaan uit te kunnen gaan halen 💪🏼💪🏼

Doordat ik nu getroffen ben door DIE vreselijke rot ziekte zien we onze inkomsten natuurlijk wel dalen. Normaal ben ik bijvoorbeeld wel elke dag bezig met social media of het up-to-date houden van de website. Iets wat echt nodig is om inkomsten te genereren. Helaas ligt dit al bijna 4 maanden zo goed als stil. Begrijpelijk, maar niet goed voor de financiën. We hebben natuurlijk héél veel geluk met Dinie die de winkel van ons over heeft genomen, anders hadden we het helemaal niet gered, maar alles achter de schermen loopt ook gewoon door, iets dat zij niet op zich kan nemen. Dat gedeelte doet Jim er nog zo goed als lukt allemaal naast.  Het nadeel dat je alles in je zaak stopt is, dat je dan weinig middelen hebt om dit soort (hele nare situaties) te kunnen oplossen. Daarbij komt dat een verhuizing van een zaak erg veel tijd en geld kost. Hier waren we dan ook druk voor aan het sparen, maar daarvan is nu best wel veel geld in “het overleven van de ziekte” gestoken. Dat in combinatie met de mindere inkomsten doordat we ons werk nu tijdelijk niet 100% kunnen doen, maakt dat alles financieel bijzonder zwaar is. Ondertussen is de druk voor Jim erg groot, hij wil er graag voor mij zijn én voor de kinderen zorgen en het huishouden regelen en dan ook nog proberen om de ontwikkelingen van de winkel in goede banen te leiden.                                                  Omdat hij heel graag wil dat we deze winkel, die als “mijn droom” is begonnen, zeker voort kunnen zetten en hij op dit moment niet meer kan doen dan hij nu doet, heeft hij (op advies van een klant) na lang overwegen toch besloten om hulp in te roepen via deze crowdfunding actie, iets wat niet makkelijk is om te doen, omdat je je hiermee wel heel kwetsbaar opstelt. En dat is best héél moeilijk!

Dan heeft de krant er ook nog een foto bij geplaatst die 5 jaar geleden is gemaakt, doordat de krant een leuke advertentie op marktplaats had zien staan destijds over een bijzonder konijnenhok die we te koop hadden. Om die foto nu in deze context terug te moeten zien, doet zeer en getuigt van bijzonder weinig respect en inlevingsvermogen.

We hebben wél een gesprek met de krant ‘Op en rond de essen’ gehad en daarvan komt één dezer dagen ook een stuk van in de krant. Na deze ervaring hopen we in ieder geval dat hun verhaal wel iets beter verwoord in welke situatie we zitten.

Ondanks alle tegenslagen zijn we ontzettend blij met de hoeveelheid hulp die we hebben mogen ontvangen!!! Het ontroerd ons om te zien hoeveel mensen het beste met ons en onze wolwinkel voor hebben. We gaan echt alles op alles zetten om op welke manier dan ook onze “winkel” een mooi vervolg te laten geven die mooier en beter zal zijn dan hij nu al is! 🤗 🤗

Mochten er nog mensen zijn met goede ideeën, suggesties of andere input, dan horen wij dat natuurlijk heel graag, want alle hulp is welkom!!!

 

3 gedachtes over “Even iets recht zetten…

  1. Marleen zegt:

    Ik wens jullie alle wijsheid en geluk ik heb zelf mijn winkeltje moeten sluiten na de diagnose van mijn partner en met een jong gezin dus ik begrijp jullie dilemma, hopelijk kunnen jullie groeien en zo blijven voort bestaan op een mooie locatie met alles bij elkaar.

    Liked by 1 persoon

  2. marianne Baaij zegt:

    ik wens je heel veel sterkte. ik heb heelaas mijn winkel moeten sluiten na bijna 12.5 jaar door uitval aan mijn benen kon ik het niet meer volhouden was een heftige tijd ik vind het nog steeds jammer maar helaas is het niet anders ik hoop voor jullie dat er een mooie oplossing komt om toch nog verder te gaan

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s