wolwinkel tubbergen

Klaar voor nu….

Even weer een update over mijn gezondheid op dit moment 😊

Ik heb alle behandelingen erop zitten.
Dat waren 4 chemo kuren van 3 Γ‘ 4 dagen per keer en 25 bestralingen. Ik heb uiteindelijk de laatste 2 uitwendige bestralingen niet meer kunnen volbrengen omdat mijn lichaam op was. Er was een behoorlijke ontsteking opgetreden in mijn darmen waardoor ik met een ambulance ben opgehaald en naar Groningen ben gebracht.
Hier heb ik uiteindelijk 9 dagen gelegen voordat ik weer net voldoende herstelt was dat ik naar huis mocht. Mijn bloedwaardes waren schrikbarend laag en ik heb meerdere bloedtransfusies gehad en antibiotica via het infuus alle dagen en een goede dosis pijnstillers.
Door dit alles ben ik helaas ook mijn brachytherapie misgelopen. Dit zijn de inwendige bestralingen. Mijn lichaam kon het op dat moment nog niet aan, en na mijn herstel was het al te laat om dit nog te doen. Dit moet heel kort op de chemokuur en uitwendige bestralingen gebeuren.
Geen man overboord werd mij verteld, dit was voor mij plan A en ze hadden nog een plan B. Deze plan B was tot nu toe voor iedereen gewoon plan A en die hadden geen plan B. Ik was dus een beetje proefkonijn hiermee, maar helaas is dit dus niet gelukt.

Wat betekend dit nu voor mij?

In oktober krijg ik voor het eerst na alle behandelingen weer een onderzoek onder narcose waarbij ze een biopt afnemen om dat te onderzoeken op de stand van zaken nu. Is de tumor weg? Zijn er nog restcellen? Of is het misschien wel schoon?

Afhankelijk van wat er dus nog gevonden wordt, wordt er weer een behandelplan of nazorgplan opgesteld. Als er toch nog restcellen gevonden worden dan krijg ik alsnog de wherteim-operatie.
Dit houd in dat ze alles ( de baarmoeder, eierstokken, zoveel mogelijk lymfeklieren, steunweefsel rondom de baarmoeder Γ©n het bovenste deel van de vagina) operatief gaan verwijderen.

Het is dus nog steeds een hele spannende tijd voor ons… wat duurt wachten dan lang hΓ©! Ze wachten hier zo lang mee omdat alle behandelingen tot zo’n 16 weken na de laatste behandeling nog steeds nawerken in je lichaam.
Die tijd willen ze het dus ook geven voordat ze gaan kijken wat het resultaat is van de behandelingen.

Op dit moment voel ik mij weer aardig goed. Ik ben aardig herstelt, natuurlijk heb ik nog de conditie van een slak, als ik naar zolder moet 2 trappen op dan moet ik een half uur bijkomen…hahaha… maar ik kom alweer aardig mee met de alledaagse dingen.
Vorige week zijn we een paar uurtjes wezen shoppen met de kids, even eruit voor wat nieuwe kleding voor ze, maar daar moest ik echt 2 dagen van bijkomen.
Ik ben er dus nog niet, maar ik klaag ook zeker niet!
Voel dat het elke dag ietsje beter gaat en dat is top!

Ik zal nog niet veel in de winkel te vinden zijn om meerdere redenen.
Ten eerste hebben de kids mij thuis nodig, misschien beetje extra dan normaal omdat zij ook veel te verduren hebben gehad.
Vooral de jongste omdat die nog maar 3 is en veel meer moeite heeft met alles te begrijpen. Zij is ook veel meer heen en weer gesleept tussen thuis, opa en oma, de opvang en het ziekenhuis. Zij heeft het behoorlijk moeilijk gehad dat mama steeds weg was of ziek op de bank lag, dat was goed te merken aan haar gedrag. Gelukkig is dit nu weer bijna helemaal herstelt.
De andere twee dametjes hadden het natuurlijk ook moeilijk, maar begrijpen het allemaal veel beter en die bleven veel meer in hun dagelijkse normale ritme van school en sport etc.
Desalniettemin wil ik er nu dus even wat extra voor hun zijn!

Daarnaast zit ik ook gewoon nog in een hele onzekere tijd wat veel vergt van iedereen en heb ik ook nog meerdere afspraken staan waarvoor we naar Groningen moeten. Ik kan nog niet heel lang aan één op mijn benen staan etc, moet natuurlijk gewoon ook nog verder herstellen.
Toen ik na de laatste opname uit het ziekenhuis kwam hadden de kids al vakantie en zat ik meteen in de drukte van hele dagen alle kids om mij heen plus gedeeltelijk de verzorging hiervan (naast Jim natuurlijk die heel veel heeft gedaan de afgelopen maanden ook thuis!).
Dit was heerlijk, maar ook heel intensief meteen.
Maandag begint school weer en zal ik soms ook weer even tijd voor mijzelf kunnen pakken, iets wat nu ook erg belangrijk is volgens mijn oncoloog☺️

Ik ga de komende tijd per dag en week bekijken hoe ik mij voel en wat ik al wel of niet aan kan en wil. Gelukkig is er achter de schermen ook genoeg te doen voor mij voor de winkel en dat kan ik lekker vanuit huis doen. Denk aan alle social media bijhouden en de website.
Ik beloof dat deze blogpagina niet enkel over mij zal gaan steeds, maar het was voor de afgelopen tijd een prettig communicatiemiddel om mijn verhaal kwijt te kunnen omdat er zoveel vragen kwamen steeds.
We hebben veel liefde mogen ontvangen van iedereen, veel mensen die ons hebben laten weten dat ze met ons meeleven, alle attenties.. Γ©cht super lief allemaal!
Dit geeft je een gevoel dat je er niet alleen voor staat!
Een oprechte dankjewel dus vanuit onze kant! 😘

Voor nu heb ik alles wel weer verteld geloof ik .. 😁
Ik zal in oktober nog een berichtje schrijven over hoe het er dan weer voor staat. Duimen dat het positief is!😊

Hopelijk tot snel!

Liefs Brigitte

16 gedachtes over “Klaar voor nu….

 1. Brigitte van Hoek zegt:

  Lieve Brigitte en Jim,

  Fijn dat je ons even laat weten hoe het met jullie gaat. Jullie zijn heel veel in mijn gedachten.
  Wat hebben jullie veel moeten meemaken. We zullen duimen dat het allemaal helemaal goed komt. Heel veel beterschap en sterkte.
  Hartelijke groetjes van Brigitte uit Oldenzaal.

  Geliked door 1 persoon

 2. Marieke zegt:

  Hoi Brigitte, mijn man had ook een NEC. Het MMC in Eindhoven en het Erasmus in Rotterdam zijn kenniscentra voor deze vorm van kanker. Juist omdat het zo zeldzaam is verzamelen ze daar zoveel mogelijk kennis. In Rotterdam loopt momenteel een experimenteel onderzoek. Ik heb veel steun gehad aan de ‘zebra’groep (ffgooglen). Ik hoop dat jou en je gezin nog alle tijd gegund is om bijzondere herinneringen te maken!!
  Liefs Marieke

  Geliked door 1 persoon

 3. Ingrid zegt:

  Dat was wel heel heftig de laatste tijd voor jullie allemaal. Fijn dat je al weer wat beter voelt. Hopelijk kom je stapje voor stapje weer waar je wilt zijn. Sterkte en succes hoor.

  Geliked door 1 persoon

 4. Anita Lier zegt:

  Ik heb het gelezen . ik wens je heel veel sterkte toe in de komende tijd en dat je weer helemaal beter mag worden voor je man en kindertjes
  veel liefs van Anita Lier uit Hoogeveen

  Geliked door 1 persoon

 5. Wilma v Zwanenburg zegt:

  Lieve Familie. Wat een verhaal. Jeetje heftig hoor allemaal. Heel fijn dat we het konden lezen En dat je het weer kon opschrijven.Ik wens je alle kracht en sterkte toe lieverd.En heel veel liefs van Wilma dikke knuffels

  Geliked door 1 persoon

 6. Marian zegt:

  Wat een lange weg Brigit maar hopelijk gaat alles goed dan ben je het snel eeer vergeten
  Ik wens je alle sterkte en kracht en hoop dat je he snel beter gaat voelen πŸ€πŸ€πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 7. Lotus Lilly zegt:

  Het is verdrietig te lezen waar jij en jullie als gezin doorheen gaan. Niet te bevatten hoe snel je wereld dan op de kop kan staan. En wat je misschien nog te wachten staat (operatie) ik wens je vanaf hier heel veel sterkte en kracht toe xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s